Ukehashi

Ukehashi aikidoklubb bildades i början av åttiotalet av en av Sveriges främsta aikidoutövare Lennart Linder och är därmed en av de äldre klubbarna i Stockholmsområdet. Lennart Linder avled tragiskt hösten -96. Ingemar Svensson tog då över ansvaret över klubben och fick den på fötter igen. Ingemar Svensson bor idag i England, och numera drivs klubben helt av medlemmarna.

Ukehashi, eller Ukihashi som det egentligen uttalas, kan översättas till flytande bro, och består av två japanska tecken:

浮 uki  - flytande, flyter
橋 hashi  - bro

Vår Aikido

Istället för att begränsa oss till en särskild stil eller lärare, liksom många andra klubbar i Sverige, har vi på Ukehashi valt att dra inspiration från flera olika källor. Våra främsta influenser kommer från Kobayashi, Saito och Nishio sensei, men våra instruktörer tränar regelbundet för andra lärare, och i vissa fall även andra kampkonster.

Vår filosofi är att Aikido ska vara harmoniskt, verklighetsbaserat, roligt och effektivt.

Magnus Bergsvik
Licenserad instruktör, 3 dan
Fuku shidouin
Ansvarig för barn- och ungdomsträningen samt klubbens ordförande